Tips voor een dagje San Benedetto del Tronto

door | aug 30, 2021 | Le Marche | 0 Reacties

San Benedetto del Tronto is een mooi stadje aan de Adriatische kust. En de stad heeft, naast prachtige stranden met de beroemde Italiaanse parasolletjes, nog veel meer te bieden.

Hier kan je een mooie wandeling over de pier maken, een dagje shoppen en daarna afsluiten met een heerlijke lunch of diner. En dit alles op loopafstand van elkaar.

Lees hieronder hoe jouw dag in San Benedetto del Tronto er uit kan zien.

1. Wandelen op Molo Sud

Op de Molo Sud (Viale delle Tamerici 5), de zuid pier, kan je een prachtige wandeling en de bijzondere beeldhoudkunstwerken van tientallen artiesten bewonderen, uitgehouwen in de witte travetin rotsblokken. Ook is de kans groot dat je hier straattekenaars tegenkomt.

Na een kwartiertje wandelen over deze pier – als de stad al ver achter je ligt – kom je bij het bronzen kunstwerk, een cirkel met zeemeeuwen. Het uitzicht over zee is adembenemend en er zijn fijne bankjes om even te relaxen. De pier gaat daarna nog verder tot je uiteindelijk Punta Molo Sud bereikt.

Brandt de zon hoog in de lucht en ben je dorstig geworden na de wandeling terug naar de haven? Ga dan even iets drinken aan het begin van de pier bij Bar Circolo Nautico (Viale delle Tamerici 5) waar je kan genieten van bijvoorbeeld een Aperol spritze, terwijl je kijkt naar de jachten die op een neer deinen in de haven.

2. Winkelen op een prachtige promenade

Alsof er confetti is gestrooid, zo lijkt het. Hoge oleanders langs de winkelpromenade vieren feest met roze en witte bloemen. Gestucte huizen in zoete pastelkleuren, gekleurde zwaantjes van het kindertreintje dat bijna vertrekt. Schepijs in lange rijen achter het glas van de toonbank van de ijssalon Cremose (Via Palestro 27) in verleidelijke tinten.

Alsof de zon alles en ieder heeft aangeraakt, zo voelt het. Een glimlach op de zongekuste gezichten van de voorbijgangers, de glimmende keitjes van de promenade, de regenboog die wordt gevormd door het hoog opspuitende water van de fontein op de Rotonda Giorgini.

Hoge palmbomen vormen schaduwen op de gevel van het eeuwenoude gebouw vlak naast het fijne terras van het mooie restaurant Boka (Via Gian Maria Paolini 10).

Hier op deze prachtige promenade vind je leuke winkels. Je vindt er bijvoorbeeld Zuiki (Viale Secondo Moretti 51) waar je leuke basics koopt voor een fijne prijs. Daarnaast de grote boekwinkel Mondador waar je een goede selectie vindt in alle genres. Verder vindt je bekende kledingwinkels hier zoals Benetton (Via Antonio Gramsci) en cadeauwinkels zoals Flying Tiger Copenhagen (Via Calatafimi 4)

3. Diner in het trendy restaurant Havena

Voor de indrukwekkende groen betegelde muur van het hippe restaurant Harena (Via Oleandri 1, 63074) staat een witte lichtsculptuur in de vorm van een boom. Onder de gevel is een sfeervol terras met mintgroene metalen stoelen. Binnen wordt alles nog indrukwekkender.

Enzo Eusebi, een bekende Italiaanse architect die wereldwijd prachtige gebouwen en interieurs heeft ontworpen, heeft een oude disco omgebouwd tot een fantastisch restaurant. Als ik hem onverwachts ontmoet voor de ingang van het restaurant, geeft hij een uitgebreide rondleiding en stelt ons voor aan de restaurant eigenaar.

Gasten stromen binnen, allemaal feestelijk gekleed voor een heerlijke avond verwennerij. De gerechten zijn voortreffelijk, de buzz van de hippe stad voelbaar. Je zou hier in New York of Tokio kunnen zijn, en bent toch op enkele minuten afstand van het Italiaanse platteland grenzend aan die azuurblauwe zee.

You may Also Like..

Heuveldorpjes die je niet wilt missen

Heuveldorpjes die je niet wilt missen

Versnipperd over de groene heuvels liggen ze; de kleine, eeuwenoude dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Waar de luiken en deuren overdag dicht blijven om de hitte buiten te houden De eerste keren dat ik de dorpen bezocht, dacht ik dat de meeste huizen verlaten...

Drie mooie beach clubs in Cupra Marittima

Drie mooie beach clubs in Cupra Marittima

Als je over het strand loopt en kijkt naar alle verschillende beachclubs met hun eigen parasolletjes en ligbedden, dan bedenk je algauw dat je deze allemaal wel een keer wilt uitproberen. In Cupra Marittima is alles nog vrij authentiek, en is er een mix tussen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Palazzo Puro in Le Marche

Palazzo Puro ligt in het zuiden van de regio Le Marche in Italië. Hier vind je prachtige natuur, liefelijke dorpjes, overheerlijke eten en gastvrije italianen die je graag verwelkomen in hun regio.

De roman Palazzo Puro