Drie mooie beach clubs in Cupra Marittima

door | aug 29, 2021 | Le Marche | 0 Reacties

Als je over het strand loopt en kijkt naar alle verschillende beachclubs met hun eigen parasolletjes en ligbedden, dan bedenk je algauw dat je deze allemaal wel een keer wilt uitproberen.

In Cupra Marittima is alles nog vrij authentiek, en is er een mix tussen eeuwenoude huizen langs de boulevard en de meer jaren ’70 vierkante gebouwtjes op het strand.

Maar laat dat het nou juist zo leuk maken! Het is ongedwongen, en geeft een gevoel van vrijheid.

Reserveren is hier voor een lunch of diner in het voor- en naseizoen nog niet nodig, maar in augustus is dit wel aan te raden. Italianen houden van uitgebreid tafelen – ook tijdens de lunch – en een tafeltje wordt daarom maar één keer uitgegeven en voor je vastgehouden tot je er bent.

Er staan van die pareltjes tussen de soms wat verouderde restaurants die je moet weten te vinden.

Hieronder vind je de drie mooie beachclubs in Cupra Marittima.

Restaurant Koko beach

Stap bij Koko beach & restaurant (Viale romita concessione 29) zo vanaf het strand het terras op. Hier kun je loungen op de banken onder de palmbomen, of aanschuiven aan een stijlvol gedekt tafeltje met wit linnen onder de overkapping.

Grijze en mintgroene stoelen combineren mooi met een houten bar. De schuifwanden van glas staan volledig open, en de lichte zeewind laat de design lampen rond draaien.

Het eten is heerlijk – vooral veel visgerechten staan er op de kaart zoals tonijn tartaar of pasta vongole – en de wijnkeuze erg fijn. De witte pecorino druif waar Le Marche zo bekend om is, vind je hier bij veel wijnhuizen in de omgeving terug en dus ook op de wijnkaart.

Het is moeilijk om weer op te staan als je hier eenmaal gesetteld bent. La dolce vita, niets hoeft meer.

Restaurant Il Gabbiano

De eigenaren Marco en Erika hebben deze strandclub Il Gabbiano (Viale T Bergmark, Isola Pdonale Nord) omgetoverd tot een pareltje. Het ligt helemaal aan de noordkant van de boulevard, vlak naast de kleine vissershaven.

Je kunt er heerlijk in de schaduw lunchen van mooie gerechtjes. Aan de bar worden lekkere koffietjes gezet en ook een scroppino is een aanrader op een warme dag.

Als je blijft zitten, dan ervaar je hoe de oranje-gele parasolletjes prachtig kleuren bij de lucht als de zon achter de heuvels onder gaat.

Restaurant Sea Life

Het Chalet Sea Life (Via Nazario Sauro 15) ligt vlakbij het plaatselijke surf- en zeilclub. De inrichting is trendy en de glazen schuifpui geeft vol uitzicht op het strand en de zee.

Als je naar binnen loopt, dan word je vriendelijk begroet alsof ze je al heel lang kennen. De wijn is heerlijk, het eten smaakt  fijn.

Dit zijn van de plekken waar je na een lunch eigenlijk niet weg wilt, maar het is dat de zee zo naar je lonkt.

You may Also Like..

Heuveldorpjes die je niet wilt missen

Heuveldorpjes die je niet wilt missen

Versnipperd over de groene heuvels liggen ze; de kleine, eeuwenoude dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Waar de luiken en deuren overdag dicht blijven om de hitte buiten te houden De eerste keren dat ik de dorpen bezocht, dacht ik dat de meeste huizen verlaten...

Tips voor een dagje San Benedetto del Tronto

Tips voor een dagje San Benedetto del Tronto

San Benedetto del Tronto is een mooi stadje aan de Adriatische kust. En de stad heeft, naast prachtige stranden met de beroemde Italiaanse parasolletjes, nog veel meer te bieden. Hier kan je een mooie wandeling over de pier maken, een dagje shoppen en daarna afsluiten...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Palazzo Puro in Le Marche

Palazzo Puro ligt in het zuiden van de regio Le Marche in Italië. Hier vind je prachtige natuur, liefelijke dorpjes, overheerlijke eten en gastvrije italianen die je graag verwelkomen in hun regio.

De roman Palazzo Puro